Funkcioneri DS i prijatelji položili venac i cveće na grob Zorana Đinđića

Funkcioneri DS i prijatelji položili venac i cveće na grob Zorana Đinđića

(BETAPHOTO/Ema Sokolovic/DS)


Predstavnici Demokratske stranke (DS), poštovaoci i prijatelji položili su danas venac i cveće na grob ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Poštu premijeru ubijenom na današnji dan pre 16 godina odali su predsednik stranke Zoran Lutovac, kao i ostali predstavnici demokrata – Dragoslav Šumarac, Balša Božović, Zoran Alimpić, Maja Videnović, Aleksandra Jerkov i drugi.

Na vencu koji je na grob položio Lutovac pisalo je “Za našeg Zorana – Demokratska stranka”.

(BETAPHOTO/Ema Sokolovic/DS)

(BETAPHOTO/Ema Sokolovic/DS)

“Ovo ne treba shvatiti kao negovanje kulta ličnosti, već kao želju da se političko nasleđe Zorana Đinđića neguje i poštuje, i da baštinimo političke ideje i filozofiju koju je on u Srbiji sprovodio”, rekao je Lutovac novinarima na Novom groblju.

On je kazao da se ne treba sećati Đinđića samo 12. marta, već uvek kada se govori o reformama, modernizaciji i svemu neophodnom da bi Srbija postala normalna država.

“Đinđić je pisao knjigu o Jugoslaviji kao nedovršenoj državi i učino sve da Srbija postane dovršena država”, rekao je lider DS.

On je kazao i da se nada da će uspeti ono što demokrate nisu uspele početkom dvehiljaditih godina – “da udruženi pokušamo da napravimo vladavinu prava, uređenu državu u kojoj postoje slobodni mediji, sloboda za sve građane i normalni, fer i pošteni izbori”.

Lutovac je rekao da će predstavnici DS u tačno vreme kada je Đinđić ubijen – u 12.20 sati položiti vence i cveće na mesto ubistva, u dvorištu Vlade Srbije.

Predstavnici DS-a večeras će zajedno sa organizatorima protesta “Jedan od pet miliona” organizovati memorijalnu protestnu šetnju od Filozofskog fakulteta do zgrade Vlade u čijem dvorištu je Đinđić ubijen.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar