Politika
12.03.2019. 14:23
R.E./Beta/Foto: Beta-Ema Sokolović

Funkcioneri DS i prijatelji položili venac i cveće na grob Zorana Đinđića

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predstavnici Demokratske stranke (DS), poštovaoci i prijatelji položili su danas venac i cveće na grob ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Poštu premijeru ubijenom na današnji dan pre 16 godina odali su predsednik stranke Zoran Lutovac, kao i ostali predstavnici demokrata - Dragoslav Šumarac, Balša Božović, Zoran Alimpić, Maja Videnović, Aleksandra Jerkov i drugi.

Na vencu koji je na grob položio Lutovac pisalo je "Za našeg Zorana - Demokratska stranka".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(BETAPHOTO/Ema Sokolovic/DS)

"Ovo ne treba shvatiti kao negovanje kulta ličnosti, već kao želju da se političko nasleđe Zorana Đinđića neguje i poštuje, i da baštinimo političke ideje i filozofiju koju je on u Srbiji sprovodio", rekao je Lutovac novinarima na Novom groblju.

On je kazao da se ne treba sećati Đinđića samo 12. marta, već uvek kada se govori o reformama, modernizaciji i svemu neophodnom da bi Srbija postala normalna država.

"Đinđić je pisao knjigu o Jugoslaviji kao nedovršenoj državi i učino sve da Srbija postane dovršena država", rekao je lider DS.

On je kazao i da se nada da će uspeti ono što demokrate nisu uspele početkom dvehiljaditih godina - "da udruženi pokušamo da napravimo vladavinu prava, uređenu državu u kojoj postoje slobodni mediji, sloboda za sve građane i normalni, fer i pošteni izbori".

Lutovac je rekao da će predstavnici DS u tačno vreme kada je Đinđić ubijen - u 12.20 sati položiti vence i cveće na mesto ubistva, u dvorištu Vlade Srbije.

Predstavnici DS-a večeras će zajedno sa organizatorima protesta "Jedan od pet miliona" organizovati memorijalnu protestnu šetnju od Filozofskog fakulteta do zgrade Vlade u čijem dvorištu je Đinđić ubijen.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve