Politika
18.03.2019. 14:21
R.E./B92/Prva

NATO se neće

GENERALNI SEKRETAR NATO PAKTA: Razumem da je za Srbe bombardovanje 1999. teška i bolna tema

article-urn-publicid-ap.org-a2ee23c495de417a9b32bb8339ccdff2-6w7bcimdl-hsk1-847_634x386.jpg

NATO se neće povući iz baze Bondstil i zaštitiće sve građane Kosova i Metohije, izjavio je generalni sekretar te alijanse

NATO se neće povući iz baze Bondstil i zaštitiće sve građane Kosova i Metohije, izjavio je generalni sekretar te alijanse Jens Stoltenberg.

“Tu smo da štitimo sve ljude uključujući srpsku zajednicu”, rekao je Stoltenberg u intervjuu za TV Prva i istakao da NATO nema planova da smanji prisustvio svojih trupa na Kosovu.

Na pitanje kako gleda na NATO bombardovanje SRJ, dve decenije kasnije, Stoltenberg je naveo da je zadatak NATO bio da se prekine rat i humanitarna katastrofa, ali i spreči gubitak civilnih života.

“Svaki gubitak civilnih života je velika tragedija”, kazao je zvaničnik i dodao da razume da je bombardovanje i danas bolna i teška tema.

Kazao je da ne očekuje od Srbije da zaboravi prošlost, ali da bi trebalo gledati i u budućnost i mogućnosti saradnje.

“Evropa je puna zemalja koje imaju komplikovanu prošlost, ali su našle načine da zajedno napreduju i idu u budućnost”, rekao je NATO zvaničnik i naveo primer Švedske i Norvešle, Francuske i Nemačke.

Kako je rekao, NATO poštuje stav Srbije da ne želi da bude član alijanse i ostane neutralna, ali isto tako poštuje ro što Srbija želi da bude partner NATO u borbi protiv terorizma, poplavama i slično.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
7°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve