Politika
17.01.2018. 10:59
R.E./Kossev

HARADINAJ: Ne koristite ubistvo za političke svrhe, ukoliko bude potrebno zatražićemo pomoć FBI

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je sinoć  da osuđuje ubistvo Olivera Ivanovića i pozvao da se ovaj zločin ne koristi za razne političke svrhe. On je to rekao na konferenciji za novinare, nakon održane sednice saveta bezbednosti, na kojoj se razgovaralo o bezbednosnoj situaciji na KiM, prenosi RTK na srpskom jeziku.

"Ivanović je bio aktivan u političkom životu, zato ovo ubistvo ima mere političkih zloupotreba ili više od toga. Od trenutka kada smo saznali za ovu vest, institucije su završile svoje obaveze prema zakonu na licu mesta. Još uvek se nalaze tamo. Mi osuđujemo ovaj zločin i svaki pokušaj da se isti zloupotrebi za političke svrhe od bilo koga", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je istakao da je ubistvo Ivanovića rezultat "spoljnog mešanja" i ukoliko bude bilo potrebno, kosovske institucije će radi rasvetljavanja njegovog ubistva zatražiti pomoć i od međunarodnih agencija, a posebno od američkog FBI-a.

"Mislimo da je zločin na Severu rezultat mešanja van Kosova, nezakonitih mešanja," rekao je kosovski premijer.

Haradinaj je dodao i da je ubistvo Ivanovića izolovan slučaj i da je situacija na Kosovu stabilna, prenosi Radio Slobodna Evropa.

"To ne znači da ne postoji rizik od mogućih terorističkih akata", kazao je on.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
8°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve