Politika
27.03.2018. 14:49
R.E./Tanjug

HARADINAJ O ISTUPANJU SRPSKE LISTE: Jednostrane mere nisu dobre, videli ste šta se juče desilo kada nema komunikacije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Premijer samoproglašene države Kosovo Ramuš Haradinaj kaže da se nada da će Srpska lista razmisliti o izlasku iz njegove vlade, jer, kako ocenjuje, "jednostrane mere i obustava saradnje nisu dobra stvar".

"To je ishitrena i štetna najava, videli ste šta se juče desilo kada nema komunikacije. Bolje je da se svi vratimo za sto i da idemo napred. Uveren sam da ćemo naći zajednički jezik, a ne da delujemo jednostrano", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je to rekao nakon sastanka Saveta za bezbednost, koji je danas održan nakon jučerašnjeg hapšenja direktora Kancelarije za KiM, povodom opše bezbednosne situacije na Kosovu.

Odgovarajući na pitanje da li će se nakon najave predstavnika Srpske liste da će izaći iz vlade, nastaviti rad na formiranju ZSO, Haradinaj je rekao da ta odluka Srpske liste nije dobra i da se nada da će doći do promene, prenosi RTK na srpskom jeziku.

"Pre nekoliko dana sam rekao da se nisam bavio ZSO, imao sam bitnije stvari, imali smo dosta problema, i ja još nisam upućen", naveo je Haradinaj.

Govoreći o dijalogu sa Beogradom, Haradinaj je rekao da je u interesu Prištine da se on nastavi, kao i da prištinski tim koji predvodi Avni Arifi ima profesionalce spremne za nastavak dijaloga.

Ko je naložio hapšenje Đurića?

Šef Kosovske policije, Špend Madžuni, tvrdi da je naredbu za hapšenje Marka Đurića dala kosovska vlada, piše prištinski portal Gazeta ekspres, koji je prethodno objavio da je naredbu za hapšenje dao predsednik privremenih kosovskih institucija, Hašim Tači.

Portal navodi da je, nakon jučerašnjeg hapšenja i puštanja Đurića, Madžuni pred parlamentarnom komisijom podneo izveštaj o jučerašnjoj operaciji.

Inače, akcijom specijalne jedinice kosovske policije, u okviru koje je uhapšen direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, rukovodio je Mentor Šabani, čovek koga su tokom 2014. obučavali Amerikanci u bazi "Adem Jašari", kod Prištine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve