HARADINAJ SAZVAO VANREDNU SEDNICU PARLAMENTA: Usvaja se razolucija o dijalogu sa Beogradom, Famtir Ljimaj glavni pregovarač!

HARADINAJ SAZVAO VANREDNU SEDNICU PARLAMENTA: Usvaja se razolucija o dijalogu sa Beogradom, Famtir Ljimaj glavni pregovarač!


Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, pozvao je sve poslanike vladajuće koalicije, među kojima je i Srpska lista, da obavezno prisustvuju popodnevnoj sednici parlamenta na čijem dnevnom redu je, između ostalog, usvajanje rezolucije o dijalogu sa Beogradom.

Prištinski potal Indexonline objavio je, pozivajući se na svoja saznanja, da su neki poslanici prekinuli boravak u inostranstvu da bi prisustvovali ovoj sednici.

Najavljeno je da će nakon sednice biti formiran pregovarački tim za dijalog sa Beogradom, a predvodiće ga zamenik tzv. premijera Fatmir Ljimaj, kojem će se pridružiti i gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti.

Haradinaj je, kako je prenela prištinska GazetaExpes, pozvao sve poslanike da glasaju za rezoluciju o dijalogu sa Beogradom.

Istovremeno, međutim, dve najuticajnije opozicione poslaničke grupe, Demokratskog saveza Kosova Pokreta Samoopredejenje, podnele su zahtev za sazivanje vanredne sednice parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o neuspešnoj politici aktuelne vlasti, što je kulminiralo odlaganjem dobijanja vizne liberalizacje za 2020. godinu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar