Politika
01.02.2019. 17:03
R.E./Beta

Haradinaj: Taksa ostaje do priznanja Kosova od strane Srbije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da će taksa od 100 odsto na robu iz Srbije ostati na snazi sve do priznanja Kosova od strane Srbije.On je u Klini kazao da taksa nije uvedena protiv Sjedinjenih Američkih Država, već protiv Srbije i Rusije.

"Srbija i Rusija su intezivno radili na povlačenju naših priznanja, uz novac i šta sve ne. Uradili su sve i svašta da ne postanemo deo Interpola. Mi nismo ucenili dijalog. A Hašim Tači je sutradan otišao na sastanak. Kako može (predsednik Srbije Aleksandr Vučić) da kaže da neće da sedne za sto bez povlačenje takse? Nema uslova za dijalog, dijalog može da se nastavi, ali bez uslova. Taksa će ostati do priznanja, zapamtite", kazao je Haradinaj.

On je dodao da neće dopustiti da Kosovo u dijalogu da deo svoje teritorije ili formiranje Republike Srpske jer to bi značilo "dovodjenje Rusije unutar Kosova".

"Možemo da im damo samo tržište", kazao je on.

Govoreći o izjavama da Kosovo nepovlačenjem odluke o taksama pogoršava odnose sa SAD, Haradinaj je rekao da svi koji to kažu greše, jer takse nisu uvedene SAD već Srbiji.

Osvrćući se na najave mogućnosti podele Kosova kao rezultata sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa sa Srbijom, Haradinaj je rekao da neće biti razmene teritorija i da Kosovo "neće dati ni jedan deo svoje teritorije, jer su Albanci dali previše teritorija

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve