HARADINAJ: Takse neće biti ukinute do 2022. bez garancija o međusobnom priznanju

HARADINAJ: Takse neće biti ukinute do 2022. bez garancija o međusobnom priznanju


Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da visoko ceni Sjedinjenje Američke Države ali i dodao da taksa koja je uvedena za proizvode iz Srbije i BiH neće biti ukinuta do 2022. ukoliko, kako je rekao, ne bude garancije za sporazum o medjusobnom priznanju u određenom roku.

Posle sednice Vlade Kosova, Haradinaj je novinarima potvrdio da je preko ambasadora SAD u Prištini dobio zahtev američke administracije za suspenziju taksi na uvoz proizvoda iz Srbije i BiH. Po navodima medija, to je uslov za njegov odlazak na Molitveni doručak u Vašingtonu 7. februara. Haradinaj je naveo i da SAD nisu orijentisane ka promeni granica ili teritorija izmedju Kosova i Srbije.

“Kosovo poštuje SAD, imamo direktnu komunikaciju sa administracijom predsednika Donalda Trampa. Rekli su nam da ne budemo paranoični i da zbog pominjanja te teme blokiramo pozitivne opcije”, kazao je kosovski premijer.

Govoreći o razlozima zbog kojih mu nije odobrena američka viza, Haradinaj je rekao da i pored toga što je dobio poziv da prisustvuje Molitvenom doručku, neće ići na taj dogadjaj koji organizuje predsednik SAD zbog klime koja je stvorena oko taksi.

On je ocenio i da je “nemoguće” da bi SAD ;mogle da preduzmu mere protiv dalje podrške Oružanim snagama Kosova.

Haradinaj je dodao da je opravdan zahtev Socijaldemokratske partije Kosova za smenu ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenada Rikala

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar