Vesti
27.10.2017. 12:58
R.E./Večernje novosti

HEROJIZAM I ČOVEČNOST SRPSKIH VOJNIKA U ODBRANI OD NATO AGRESIJE: General Vladimir Lazarević održao prvi čas na Vojnoj akademiji

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

General pukovnik Vladimir Lazarević, nekadašnji komandant Treće armije i Prištinskog korpusa, održao je u četvrtak svoje prvo predavanje na Vojnoj akademiji u Beogradu, na temu "Heroizam i čovečnost srpskih vojnika u odbrani od NATO agresije i u izvođenju protivterorističke operacije na KiM 1998-1999".

Osim budućih oficira, generala je slušao i njegov ratni drug, načelnik Generalštaba Ljubiša Diković, kao i druge najodgovornije starešine Vojske Srbije. Među nekoliko stotina slušalaca našle su se i komandantove kolege koje su sada u penziji, a pred akademijom čekao ga je počasni vod i izneta je zastava.

Sa generalom Lazarevićem u četvrtak su na Vojnu akademiju stigli i njegovi bliski saradnici sa KiM. Generali Krsman Jelić i Toma Mladenović, pukovnici Milutin Filipović i Goran Jeftović. Izlaganje nekadašnjeg komandanta Prištinskog korpusa na video-bimu pratili su prezentacija originalnih ratnih dokumenata korpusa, naređenja i nikad viđeni video-materijali, objavile su Večernje novosti.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Vladimir Lazarević je govorio dva sata. Posle toga postavljena su mu tri pitanja. Bilo bi ih mnogo više - da je bilo vremena.

General je još jednom ponovio da mu je najteži momenat tokom celog rata 1999. bio trenutak sa kraja rata kada je Si-En-En javio kako mu je na Paštriku početkom juna u tepih-bombardovanju poginulo 700 boraca. Kako je kazao, osedeo je tada u trenutku, jer vezu sa Delićem tog dana nije mogao kvalitetno da uspostavi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve