Politika
26.03.2018. 11:08
Tanjug

HOTI: Interventna jedinica Đuriću neće dozvoliti ulaz na Kosovo i Metohiju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Zamenik komandanta Kosovske policije Besim Hoti izjavio je da interventne jedinice za region Sever imaju zadatak da direktoru vladine Kancelarije za KiM Marku Đuriću ne dozvole da pređe administrativnu liniju.

Đurić i generalni sekretar predsedništva Srbije Nikola Selaković danas treba da učestvuju na panelu u K. Mitrovici u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, ali je Đuriću u međuvremenu zabranjen ulaz u južnu srpsku pokrajinu.

Hoti je za Gazetu ekspres demantovao da je reč o jedinicama Rosu, kako su objavili pojedini portali.

Prištinski mediji javljaju da je prisustvo kosovske policije na Jarinju znatno pojačano.

Koha je javila da se na Jarinju nalazi oko 40 pripadnika kosovske policije, kao i dodatna policijska vozila, bez preciziranja o kojim jedinicama se radi, a zadatak im je da spreče prolaz Đuriću.

"Mnogo je policajaca, dve policijske smene su na putu, dostupna su i dodatna vozila graničnoj policiji Kosova, dok ovu operaciju predvodi potpukovnik Mentor Šabani," javili su prištinski mediji pozivajući se na neimenovani izvor.

Upitan o kakvom opeativnom planu je reč, Hoti kaže da je to plan koji se tiče odluke da se ne odobri poseta srpskih zvaničnika Kosovu.

Na pitanje o kojim zvaničnicima se radi, Hoti kaže da prema njegovim informacijama je to tročlana delegacija zvaničnika, među njima i Marko Đurić.

Takođe, kako prenosi Tanjug, privremeni organi vlasti na KiM zabranili su i ministru odbrane Aleksandru Vulinu posetu Kosovskoj Mitrovici, gde je nameravao da obiđe porodicu Vučetić".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
04.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve