Politika
31.03.2016. 10:29
ekspres

HRVATSKI MEDIJI: Izvanredna vijest, Šešelj je slobodan čovjek!

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

"Šešelj je slobodan - urlici oduševljenja ispred sedišta Srpske radikalne stranke!", samo je jedan od naslova na portalima u komšiluku

BEOGRAD - Hrvatski mediji objavili su kao udarnu vest da je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj oslobođen po svih 9 tačaka optužnice pred Haškim tribunalom. Optužnica ga je teretila da je govorom mržnje podsticao i podržavao ratne zločine u Hrvatskoj i BiH tokom ratnih sukoba, kao i za proterivanje Hrvata iz Vojvodine.

"Šok u Hagu, Vojislav Šešelj je slobodan čovek! Pale sve tačke optužnice, vođi srpskih radikala nisu ništa dokazali", navodi zagrebački Jutarnji list.

U istom tonu udarnu informaciju preneo je na svom portalu i Večernji list: "Šok iz haške sudnice: Šešelj oslobođen po svim tačkama optužnice".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: printskrin: Večernji list

Portal Indeks navodi: "Nije kriv: Haški sud je oslobodio Vojislava Šešelja".

Indeksov reporter, koji je presudu čekao sa velikim brojem novinara ispred sedišta SRS  u Zemunu, javlja: "Šešelj je slobodan - urlici oduševljenja ispred sedišta Srpske radikalne stranke!"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Printskrin Index

Agencija Hina je prenela vest o oslobađajućoj presudi Šešelju po svim tačkama optužnice, citirajući stav tužilaštva da je "Velika Srbija politički, a ne zločinački cilj".

"Šešelj se i dalje ruga - bezobrazne poruke Hrvatskoj", javlja Hrvatska radio televizija (HRT), koja je, uz informaciju o Šešeljevom oslobađanju, odmah prenela i njegov prvi zvanični tvit u kojem je Šešelj poslao poruku hrvatskoj predsednici Kolindi Grabar-Kitarović.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Printskrin HRT

"Nakon što ga je Haški sud nepravomoćno oslobodio krivice za ratne zločine i povrede ratnog prava i običaja u BiH i Hrvatskoj, te progon Hrvata iz vojvođanskog mesta Hrtkovaca - Vojislav Šešelj nastavio je da provocira u svom klasičnom tonu", ocenjuje HRT, citirajući prvi Šešeljev tvit posle presude.

"Draga moja Kolinda spremi se, spremi. Uskoro ti dolazim u zvaničnu posetu!, prvi je službeni tvit Vojislava Šešelja nakon izricanja presude u Hagu", navodi HRT na svojoj internet stranici.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
11°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve