Politika
26.04.2018. 11:25
Srna

HRVATSKI MEDIJI: Zagreb bi mogao da povuče svog ambasadora u Beogradu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ako Srbija proglasi nepoželjnim nekoga od hrvatskih ministara, Vlada Hrvatske će povući svog ambasadora u Beogradu Gordana Bakotu na konsultacije.

Kako spekulišu hrvatski mediji, pošto je Beograd najavio da će uslediti "recipročne mere" zbog zabrane ulaska ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina u Hrvatsku, službeni Zagreb moraće da napravi novi diplomatski korak.

Hrvatski pisani mediji, poput "Večernjeg lista", tvrde da se Srbija u proteklih nekoliko dana, otkako traje afera "Vulin", potvrdila kao "remetilački faktor na jugoistoku Evrope".

Tako ne misle samo u Banskim dvorima, već takvo mišljenje dele i predstavnici hrvatskih političkih saveznika u NATO-u i EU, piše u tekstu.

Hrvatska se, tvrdi ovaj list, pre proglašenja Vulina nepoželjnim konsultovala sa saveznicima, koji potpuno razumeju takav "odbrambeni potez".

Ono što je pozitivno, ako dođe do zamrzavanja političkih odnosa, jeste činjenica da verovatno neće biti prekida ekonomskih i trgovinskih odnosa, koji napreduju, procenjuje list.

Hrvatski mediji spekulišu o mogućoj recipročnoj meri Srbije, koja bi mogla da proglasi nepoželjnim ministra odbrane Hrvatske Damira Krstičevića ili ministra ratnih veterana Tomu Medveda, ili čak oba.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
9°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve