IVICA DAČIĆ: Odlučite! Da li ste nam prijatelji ili radite protiv Srbije

IVICA DAČIĆ: Odlučite! Da li ste nam prijatelji ili radite protiv Srbije

Foto: Beta/Miloš Miškov


Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas u Sevojnu da će Srbija nastaviti da radi na tome da se smanji broj država koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i da je niko neće uplašiti pretnjama i ucenjivanjem.

“To naravno mnogo nervira one koji misle da je to pitanje rešeno. Njihova koncepcija je da je to nepovratan proces… e pa vidite da jeste povratan proces. Shodno tome imamo svoj put i svoju politiku. Oni neka vode svoju politiku, ali moraju da se odluče da li su naši prijatelji i partneri ili će raditi protiv nas, jer mi se čini da i jedno i drugo nije moguće”, rekao je Dačić novinarima u Sevojnu, gde je obeležen početak gradnje 20 stanova za izbeglice iz Hrvatske i BiH.

Srpski ministar je rekao da Srbija želi dogovore i kompromis, ali da neće odustati nacionalnih i državnih interesa.

“Mi ćemo i dalje raditi na tome da objašnjavamo svima da je u slučaju Kosova reč o nasilnoj secesiji i separatizmu koje je suoprotno medjunarodnom pravu. I što se tiče Srbije mi tu lažnu državu ne priznajemo”, izjavio je Dačić.

Ministar spoljnih poslova Srbije rekao je juče u Beogradu da jedna “stalna članica Saveta bezbednosti UN” i “uticajna članica EU” namerava da uputi protest svakoj državi koja ubuduće povuče priznanje Kosova jer smatra da je takav pristup Srbije iritantan.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar