IVICA DAČIĆ: Prezirem svakog ko blati srpski narod, ko pljuje na srpske žrtve i kaže da je Kosovo nezavisna država

IVICA DAČIĆ: Prezirem svakog ko blati srpski narod, ko pljuje na srpske žrtve i kaže da je Kosovo nezavisna država


Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas u Kladovu da “Srbija može da bude i prijatelj i brat svima u svetu, ali Srbija će da se ponaša prema drugima onako kako se oni ponašaju prema Srbiji i – tačka!”.

Dačić je govorio na predizbornoj konvenciji koalicije SPS-Jedinstvena Srbija za lokalne izbore u Kladovu 16. decembra.

Kazao je da zna da “ponekad deluje oštro i neobično za diplomate”, ali da “prezire svakoga ko ima bilo kakvu titulu i funkciju u svetu i ko blati srpski narod, ko pljuje na srpske žrtve, ko glumi da ne zna o čemu se radi i ko dolazi u Beograd da kaže da je Kosovo nezavisna država”.

“Prezirem ga i ne krijem to. To što moramo da sarađujemo sa njima ne znači da treba svima kažemo da su u pravu”, rekao je vođa SPS.

Predsednik SPS i ministar spoljnih poslova je uz to procenio da će narednih nedelja broj država koje su priznale nezavisnost Kosova opasti ispod 100, te će ih biti manje od polovine broja članica UN.
“Mi ćemo se boriti za Srbiju u Evropskoj uniji, ali ne po svaku cenu. Ako neko postavlja uslove da mi moramo da priznamo takozvano nezavisno Kosovo ili genocid u Srebrenici, ili bilo šta drugo, a da pri tom te uslove postavljaju oni koji su ubijali Srbiju u Prvom svetskom ratu i oni koji su formirali NDH i pravili koncentracione logore za Srbe, Jevreje i Rome… I sad mi treba da kažemo da smo mi genocidan narod. Prvo neka oni priznaju zločine koje su počinili nad srpskim narodom, pa ćemo lako da se dogovorimo o svemu ostalom”, ocenio je Dačić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar