Politika
14.03.2019. 16:08
R.E./Beta

Ministar spoljnih poslova

IVICA DAČIĆ: Priština će ukinuti takse, ali tako da ne ispadne bruka

ivica-dacic-nemanja-8.jpg

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će Priština ukiniti takse na robu koja se uvozi iz

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će Priština ukiniti takse na robu koja se uvozi iz Srbije, ali tako da se ne obruka.

"Već sam rekao da sve liči na predstavu. Priština će gledati kako da odreaguje, da ukine takse, a da ne ispadne bruka", rekao je Dačić za televiziju Hepi.

On je ocenio kao smešnu izjavu predsednika Kosova Hašima Tačija da je razgraničenje moguće samo "preko njega mrtvog".

"Ovo je sada već smešno, Nušić je malo dete za njega koliko tu ima materijala za predstave. On je prvi za korekciju granica, jer želi da uzme opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu", rekao je Dačić.

Istakao je da je razgraničenje kao ideju izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali da razgovori nikada nisu došli do toga šta bi kome pripalo. ; Dačić je naveo i da je Amerika zainteresovana da učestvuje u rešavanju kosovskog pitanja, ali zajedno sa Rusijom.

"Amerika uvek pita šta Rusija misli i obratno. Bolton (Džon, savetnik za nacionalnu bezbednost) me je pitao šta misli Rusija. Lavrov (Sergej, ministar spoljnih poslova) mi je rekao da je kasnije pitao i Putina (Vladimira, predsednik Rusije) u Moskvi", rekao je Dačić. On je kazao da se bez Amerike ne može ništa rešiti, ali da ona trenutno ima svoje unutrašnje probleme.

"Vidimo da Bajden (Džo) ulazi u kandidaturu za predsednika. Bajden, Obama (Barak), Klinton (Bil) nikada nisu želeli da pričaju o ovim stvarima, nama više ide u koristi ova administracija. Teško da ćemo stići da rešimo problem do kraja američkih izbora", kazao je Dačić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light intensity drizzle
4°C
14.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve