Vesti
13.08.2018. 12:25
R.E./ Srpski dnevnik

JAVNO PROGOVORILA O PRANJU PARA, SPREMILI JOJ OTKAZ: Dr iz Valjeva uputila pismo javnosti u kom je iznela detalje sa sastanka u Domu zdravlja

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Veri Terzić, doktorki iz Valjeva, preti otkaz, a sve zbog pisma koje je, u ime svojih kolega, napisala u dnevnom listu "Napred". Ona je, inače, specijalista opšte medicine u Domu zdravlja u Valjevu, a javnosti se obratila nakon sastanka održanog u toj ustanovi.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: YouTube screenshot

U tom obraćanju javnosti ona je  iznela detalje sa sastanka koji je više od stotinu zaposlenih u Domu zdravlja imalo sa v.d. direktorkom dr Brankom Antić i na kome su tražili odgovore na mnogobrojna pitanja koja se tiču poslovanja Doma zdravlja, od sumnje da ustanova nema dovoljno novca na računu, preko pitanja kako se sredstva Doma zdravlja troše, do traženja odgovora na pitanje zašto su plate pojedinih zaposlenih, u odnosu na plate lekara, „enormno visoke“.

Sastanku koji je bio zatvoren za javnost prisustvovao je i gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, o čemu je dr Vera Terzić u „Napredu“ napisala sledeće:
- Sa direktorom dr Brankom Antić je nepozvan došao i gradonačelnik koji je na naša pitanja, od kojih mnoga nismo mogli ni da postavimo, odgovarao vikom i galamom. Omalovažavao je našu struku pitanjima: "Šta vi to radite, je l' možda operišete, ili porađate", što ne dolikuje čoveku na vlasti koji je pritom i lekar - navela je u pismu dr Vera Terzić.
Ubrzo posle objavljivanja tog pisma u „Forumu javnosti“, rubrici koju ima „Napred“, dr Veri Terzić stiže upozorenje na postojanje razloga za otkaz ugovora o radu, jer je time, kako je obrazloženo, „što se u ime zaposlenih obratila javnosti prekršila odredbe Poslovnog kodeksa ustanove“.
„Zaposleni ima pravo da van službenih sastanaka daje izjavu o radu Doma zdravlja i pretpostavljenih, ali pod uslovom da jasno stavi do znanja kako to čini u lično ime. Smatramo da je dr Vera Terzić, potpisujući se u ime zaposlenih, dakle čitavog kolektiva, prekršila odredbe opšteg akta, počinivši i povredu radne obaveze kroz zloupotrebu položaja ili prekoračenja ovlašćenja predviđenih Zakonom o radu“, stoji u saopštenju Doma zdravlja uz preciziranje da je reč o „uobičajenoj proceduri“ i „samo upozorenju“.
Dr Vera Terzić, kako saznajemo, angažovala je advokata koji je na ovo upozorenje menadžmenta Doma zdravlja pripremio odgovor.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve