KAKO DO SUSRETA SA TRAMPOM: “Pola miliona dolara otvorilo bi Srbiji vrata Bele kuće”

KAKO DO SUSRETA SA TRAMPOM: “Pola miliona dolara otvorilo bi Srbiji vrata Bele kuće”


Pola miliona dolara otvorilo bi vrata Bele kuće i priliku da se susretom s predsednikom SAD Srbija izbori za svoje interese kada je reč o Kosovu, kaže Dačić.

“Nama će sutra drugi biti kriv jer je neko došao do Trampa pre nas. U Americi se zna kako to funkcioniše. To je sistem lobiranja, koji je zakonit, legalan, postoje ugovori, oni su javni, objavljuju se na sajtu ministarstva i moramo se time baviti”, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić za Srpski telegraf.

Prema njegovim rečima, ne možemo da izmenimo Stejt department, Kongres… to su već sklopljene svesti o svemi što se dešavalo u prošlosti. “Ali možemo da pokušamo da radimo na uspostavljanju boljih veza sa administracijom. Tu mislim na Trampa, njegov tim, Pensa, Pompea. Radićemo na tome, insistiraću na tome. To je od 50.000 do 150.000 dolara mesečno. Nisu to basnoslovne sume koje Srbije na može da obezbedi. Ali jako je bitno kome se daje”, kazao je Dačić.

Na pitanje šta time Srbija dobija, Dačić navodi da se stvara pozitivna klima da oni saslušaju i uvaže naše mišljenje o načinu razrešenja vezano sa Kosovo. “Nije to stvar da mi nekog platimo da bi on bio na našoj strani. Reč je da neko bude spreman da razgovara. Do sada to nismo imali, kad god se pokrene pitanje Kosova, nisu hteli da pričaju o tome. Prvi put smo sa Trampovom administracijom uspeli da kažemo svoje mišljenje”, rekao je šef srpske diplomatije.

Podsetimo, pre deset dana mediji su preneli vest da kosovski predsednik i te kako lobira da se sastane sa Trampom, kao i da za taj cilj radi istaknuti lobista Brajan Balard, koji se već sastao sa američkim predsednikom i razgovarao o njegovom susretu sa Tačijem.

Nakon toga prištinski list Zeri preneo je da je Tači spremio pola miliona dolara za lobiste koji bi trebalo da mu obezbede sastanak s Trampom.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar