Politika
08.11.2018. 18:13
R.E./Beta

Kamberi: Opština Bujanovac nije među organizatorima marša za pripajanje Preševske doline Kosovu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi potvrdio je danas da je preko svog naloga na Fejsbuku, na molbu organizatora, prosledio poziv za učešće na maršu za pripajanje opština Bujanovac, Preševo i Medvedja Kosovu, koji u Prištini 10. novembra organizuje udruženje "Čamerija", ali je dodao da opština na čijem je čelu neće organizovati građane niti prevoz do Prištine tim povodom.

GRADONAČELNIK BUJANOVCA ŠAIP KAMBERI: U subotu marš za pripajanje Preševske doline Kosovu!

Kamberi, koji je i predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD), izjavio je za agenciju Beta da je udruženje "Čamerija" isti poziv, kao i molbu da se on prosledi, poslalo na adrese svih političkih lidera u Bujanovcu i Preševu.

"Poziv za učešće na maršu podrške za pripajanje Preševa, Medvedje i Bujanovca iz udruženja 'Čamerija' poslali su svim predsednicima stranaka u Preševu i Bujanovcu sa molbom da se taj poziv prosledi do gradjana. Poziv sam prosledio preko Fejsbuka ali niti opština (Bujanovac) niti stranka (PDD) ne učestvuju u organizaciji tog skupa", kazao je Kamberi.

On je precizirao da poziv znači da "svako ko ima dobru volju da učestvuje na tom maršu može da se smatra pozvanim, ali da opština Bujanovac, niti stranka (PDD), neće obezbedjivati prevoz, niti organizovati gradjane za odlazak u Prištinu".

U pozivu udruženja "Čamerija" koji je Kamberi preneo na svom Fejsbuk profilu navodi se da će u subotu, 10. novembra sa početkom u 11.00 časova ispred Narodne biblioteke u Prištini krenuti marš podrške za pripajanje Preševa, Medvedje i Bujanovca Kosovu, kao i da su na njega pozvani Albanci iz "svih zemalja".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve