KFOR O DAČIĆEVOJ IZJAVI: Nećemo napasti sami sebe

KFOR O DAČIĆEVOJ IZJAVI: Nećemo napasti sami sebe

Foto printscreen Youtube


Portparol KFOR-a, Vinćenco Graso je danas kategorički demantovao jučerašnju izjavu ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da navodno postoji “opasnost da Kosovo uz podršku zapadnih zemalja organizuje akciju na severu Kosova u službi utvrdjivanja granica izmedju Srba i Albanaca”.

“Da li treba da se pripremimo da same sebe napadnemo”, upitao je portparol KFOR-a za portal Gazeta Ekspre (gazetaexpress.com), i dodao da su pripadnici medjunarodnih mirovnih snaga rasporedjeni u četiri opštine na severu Kosova.

KFOR operiše već 19 godina na celoj teritoriji Kosova i bez ikakvih ograničenja, rekao je Graso.

“KFOR je prisutan uvek na severu Kosova, u kampu u blizini Leposavića i sa patrolama za nadgledanje u četiri opštine ne severu Kosova, Severnoj Mitrovici, Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću”, naveo je Graso.

On je takođe ponovio stavove generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, koji je pre nekoliko dana pozvao na mir i dao podršku dijalogu o normalizaciji odnosa izmedju Kosova i Srbije.

Prištinski mediji su preneli da je Dačić juče izjavio da postoji opasnost da Kosovo uz podršku Zapada organizuje akciju na severu kako bi utvrdio granicu izmedju Srba i Albanaca.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar