Politika
04.12.2018. 16:41
R.E./Beta

KOSOVSKA POLICIJA: Košarkaši i rukovodstvo Partizana nisu imali dozvolu za ulazak na Kosovo

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Policija Kosova je saopštila da danas oko 11.40 časova na graničnom prelazu Jarinje nije dozvolila ulazak na Kosovo jednom vozilu i autobusu u kojima su se nalazili košarkaši Partizana iz Beograda jer nisu imali dozvolu za ulazak na Kosovo koju izdaje MIP Kosova, odnosno Košarkaška federacija Kosova.

„Policija Kosova na graničnom prelazu Jarinje je danas oko 11:40 odbila da dozvoli ulazak na Kosovo jednom vozilu sa registarskim tablicama „BG“ u kojem su se nalazili jedan zvaničnik i tri druge osobe, kao i jednom autobusu takođe sa registarskim oznakama „BG“ u kojem su bili košarkaši Partizana koji su došli iz pravca Srbije prema Republici Kosovo. Zvaničniku i njegovoj pratnji je odbijen ulazak na Kosovo jer isti nisu imali dozvolu za ulazak koju izdaje MIP Kosova“, kaže se u saopštenju PK.

Posle davanja ovih informacija košarkaši su se vratili za Srbiju.

RTK 2 je prethodno javila da košarkašima Partizana koji su planirali da učestvuju na protestnom mitingu u Severnoj Mitrovici, nije dozvoljen ulazak na Kosovo.

Portparol kluba Ivan Ivković je u telefonskoj izjavi za RTK2 rekao da im policija Kosova nije dozvolila ulazak, sa obrazloženjem da je takvo naređenje stiglo iz Prištine.

"Ni rukovodstvu kluba, ni igračkom pogonu nije dozvoljen ulazak, sa samo jednim obrazloženjem da je takvo naređenje stiglo iz Prištine i da nismo na vreme prijavili dolazak. Još nam je u prilično sarkastičnom tonu preneto da ako hoćemo možemo alternativnim putevima, preko brda",rekao je Ivković.

Podsećamo, košarkaši Partizana su planirali da danas učestvuju na mitingu u Severnoj MItrovici, a nakon toga sa seniorskim pogonom "Trepče"odigraju prijateljsku utakmicu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
15.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve