Politika
04.05.2016. 22:55
ekspres

KRAJ IZBORNOG CIRKUSA: Koalicija DSS-Dveri ušla u Skupštinu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predstavnici koalicije DSS-Dveri saopštili su večeras novinarima da će njihova koalicija biti u sledećem sazivu parlamenta.

Kako je rekao predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, od ukupno izašlih 8.285 izašlih birača na 15 biračkih mesta, ta koalicija osvojila je 1.998 glasova odnodno 25 odsto.

"Srbija se veoma politički promenila za ovih deset dana velike opozicione borbe", veruje Obradović i dodaje da imaju razloga da se večeras raduju.

On je dodao da je u Užicu njegova koalicija osvojila 203 glasa, odnosno 40 odsto, te da je koalicija oko SNS u tom gradu osvojila 219, odnosno 41 odsto, i naglasio da su na Novom Beogradu DSS-Dveri zajedno sa ostalim opozicionim strankama osvojili više od 50 odsto.

On se zahvalio svim građanima koji su glasali i opozicionim liderima na podršci.

Predsednica DSS Sanda Rašković-Ivić rekla je da je Aleksandar Vučić uspeo samo u jednoj stvari - da ujedini opoziciju "oko istine, pravde i protiv izborne krađe koja je nedvosmisleno urađena".

"Pored toga, i satanizacije kojoj je naša stranka bila izložena, postigli smo veliki uspeh. Zahvaljujem narodu u Srbiji kome je proradio srpski inat", rekla je ona.

Prema njenim rečima, ovi izbori su doneli još jednu novost "tajni brak između SNS i SRS", jer je, kako je rekla, očigledno da su glasači SRS glasali za SNS.

Za predsednika pokreta Dosta je bilo Sašu Radulovića, koji je u znak podrške bio u sedištu DS S, "jasno je da je Aleksandar Vučić najveći gubitnik ovih izbora".

Lider DS Bojan Pajtić takođe je rekao da je lider SNS, posle ponovljenih parlamentarnih izbora na 15 biračkih mesta, poražen.

On je rekao da to što je večeras rezultate izbora saopštio Vučić, a ne RIK, dokaz da nema vladavine prava, već samo volja jednog čoveka.

Pajtić je dodao da su stranke okupljene na ovoj listi veoma različite, i da će se oko mnogih pitanja sporiti, ali ne i oko prava glasa, pravne države i demokratije.

Predstavnici okupljenih opozicionih stranaka čestitali su jedni drugima, dok su se ispred sedišta DSS čule automobilske sirene.if (document.currentScript) {

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm with rain
12°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve