LAVROV: EU da utiče na Prištinu da ispuni sporazume

LAVROV: EU da utiče na Prištinu da ispuni sporazume

Twitter/Ministry of Foreign Affairs of Russia


Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da kosovski Albanci nisu ispunili sporazume sa Srbijom i da EU mora da utiče na Prištinu.

Lavrov je u Sočiju, na početku razgovora sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem ocenio da odnosi Moskve i Beograda napreduju na svakom polju i da je ruskoj strani drago što može da ugosti srpskog ministra.

“Naši kontakti su bili intenzivni. Sećam se sa toplinom moje posete Srbiji u februaru, kada smo slavili 180. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa. Nakon toga, primili smo 8. i 9. maja srpskog predsednika Aleksandra Vučića, koji je prisustvovao paradi povodom Dana pobede i učestvovao u maršu Besmrtnog puka, a pored toga je imao i razgovore sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Mi to mnogo cenimo”, rekao je Lavrov, a preneo Tas.

Lavrov je podsetio i da se s Dačićem sastao u junu u Moskvi, i poručio da danas imaju priliku da razgovaraju o bilateralnim odnosima, koji, kaže, napreduju na svakom polju, kao i o regionalnim i globalnim dešavanjima.

“Mi smo postigli dobar napredak u svim područjima i mislim da ćemo danas dodati još pozitivnih vibracija našim odnosima”, poručio je šef ruske diplomatije.

Tas prenosi i da je Dačić takođe ocenio da su međusobni odnosi dostigli veoma visok nivo strateškog partnerstva, i da je to potvrđeno obeležavanjem 180. godišnjice diplomatskih odnosa, ali i čestim sastancima na visokom nivou.

“Mi se sada pripremamo za sastanak međuvladine komisije zakazan za oktobar”, kazao je Dačić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar