Politika
24.03.2018. 16:37
ekspres

LAZANSKI: U Srbiji ima izdajnika, ali niko neće da ih procesuira

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Obaveštajno smo "izbušeni" kao nijedna zemlja u Evropi, ja vam kažem da ima izdajnika, ali niko neće da ih procesuira, ocenio je gostujući u Novom danu televizije N1 Miroslav Lazanski, vojni komentator lista Politika i narodni poslanik SNS.

Govoreći o unutrašnjem dijalogu o Kosovu, Lazanski je rekao da svi treba konstruktivno da priđu tom probelmu, a "ne da koriste pitanje Kosova za klasičnu polarizaciju vlasti i opozicije".

Osvrćući se na jučerašnji sastanak predsednika Vučića, Federike Mogerini i Hašima Tačija u Briselu, Lazanski kaže da je predsednik uputio kritiku EU.

"Nisu samo krivi Albanci, predsednik je direktno spomenuo EU kada je rekao da su taj sporazum potpisali ne samo albanska i srpska strana, već i EU", kaže Lazanski.

Dodaje da se EU sve vreme drži kao nekakav nemi posmatrač.

"Kažu da obe strane treba da ispune sve, Srbija je ispunila sve. Priština zna da je EU drugorazredni igrač, a da je glavni tata u Vašingtonu", kaže on.

Ističe da nismo mi ti koji kvarimo dogovor, već da je to albanska strana.

Kometarišući potencijalno članstvo Srbije u NATO, kao i podatak da je 84 odsto građana protiv toga, Lazanski kaže da to mora ići na referendum, te da bez refernduma ne može da se dogodi.

"Treba se zapitati šta je danas NATO, to je antiruski savez. To nije svojstveno srpskom nacionalnom duhu da se svrstava u jedan takav savez", kaže Lazanski.

Dodaje da ne vidi pozitivne efekte članstva u NATO.

"Za vreme Varšavskog pakta nijedna zemlja osim Sovjetskog Saveza nije slala vojnike u Avganistan. Danas sve zemlje NATO moraju da idu u Avganistan i to plaćaju njihovi poreski obveznici", kaže Lazanski.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve