Politika
09.02.2018. 15:17
R.E.

MAKRONOVO PISMO VUČIĆU: Odlučnost za jačanje odnosa Srbije i Francuske

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Francuske Emanuel Makron u pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću potvrdio je odlučnost da francusko-srpski odnosi jačaju u duhu prijateljstva i efikasnosti i izrazio nadu da će ova godina biti plodonosna u saradnji dveju zemalja.

Makronovo pismo uručio je u četvrtak ambasador Francuske Frederik Mondolini, a Vučić se zahvalio na pismu i istakao da je u svojim susretima sa Makronom uspostavio dobar odnos i uverio se u snagu njegovih ideja i liderskih sposobnosti, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

Ambasador Mondolini izjavio je da Francuska snažno podržava Srbiju na njenom evropskom putu i da pozdravlja usvajanje Strategije o proširenju Evropske Unije, kojom se ovaj proces ponovo stavlja na dnevni red. Naglasio je da je Srbija svojom odgovornom politikom već ostvarila značajne rezultate u ekonomskom napretku, ali i da se svojom dobrom regionalnom politikom nametnula kao faktor mira i stabilnosti Zapadnog Balkana.

Predsednik Vučić rekao je da očekuje da će ove godine Makron posetiti Srbiju povodom stogodišnjice Prvog svetskog rata i podsetiti sve na snažno srpsko-francusko prijateljstvo i savezništvo. Takođe je naglasio da su ekonomski odnosi dveju zemalja sve jači i vidljiviji, navodeći kao primer kompaniju "Vansi", koja je na prošlogodišnjem tenderu dala najpovoljniju ponudu za zakup aerodroma "Nikola Tesla".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
9°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve