MIGOVI ĆE NOSITI IMENA PILOTA KOJI SU DALI ŽIVOT ZA OTADŽBINU Vučić: Skoro sam zaplakao od ponosa kada sam ih video

MIGOVI ĆE NOSITI IMENA PILOTA KOJI SU DALI ŽIVOT ZA OTADŽBINU   Vučić: Skoro sam zaplakao od ponosa kada sam ih video


Vučić je rekao da je njegov predlog, za koji se nada da će biti prihvaćen, da se avioni Mig-29 nazovu po pilotima koji su poginuli 1999. godine u odbrani od NATO agresije.

“Moj je predlog, a nadam se da će u VS to da prihvate, da ovi naši prelepi avioni, a ja sam skoro zaplakao od ponosa kada sam ih video i čuo, da ti avioni nose imena naših junaka koji su nas branili od NATO agresije. (Da nose imena) Veličkovića, Djurića, Radosavljevića, Pavlovića i svih drugih koji su dali život na oltar otadžbine. Da bi svi naši piloti znali šta brane, štite i čuvaju”, rekao je Vučić.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, prilikom primopredaje prva dva lovca Mig-29 iz Rusije na aerodromu Batajnica, da će na vojnoj paradi u novembru Vojska Srbije imati osam aviona istog tipa u letnom stanju.
“Kada sam postao ministar odbrane, imali smo jedan Mig-29 na remontu. Sada imamo tri u resursu, za deset do 12 dana imaćemo šest, a za dva meseca devet. Od čega će osam leteti početkom novembra”, rekao je Vučić novinarima u Batajnici.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar