Politika
20.07.2018. 09:43
R.E./Beta

MINISTARKA PRVE ZEMLJE KOJA JE POVUKLA PRIZNANJE KOSOVA U POSETI VUČIĆU: Do kraja godine i Boters u Beogradu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministarku spoljnih poslova Surinama Ildiz Polak-Beil i uručio joj pismo za predsednika Desirea Botersa, u kojem ga poziva u zvaničnu posetu Srbiji.
Ministarka Polak-Beil prenela je pozdrave predsednika Botersa i rekla da očekuje da njegova zvanična poseta Srbiji bude realizovana do kraja godine.

Vučić je zahvalio ministarki Polak-Beil na odluci Surinama da povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i istakao da Srbja ceni njihovo poštovanje medjunarodnog prava.

"Nemešanje u unutrašnje stvari drugih zemalja i samostalnost u donošenju odluka svedoči o nezavisnoj i principijelnoj politici Surinama", istakao je Vučić.

Saglasili se se o postojećim velikim mogućnostima za razvoj bilateralne saradnje, čemu će doprineti i do sada potpisani sporazumi.

Kako se navodi, uskoro se očekuje i potpisivanje Sporazuma o ekonomskoj saradnji, a potom formiranje međuvladine komisije, kako bi se razvila saradnja u oblasti poljoprivrede, pomogla industrijalizacija Surinama i uspostavila svaka druga vrsta saradnje, poput saradnje u oblasti sporta.

Vučić je najavio otvaranje ambasade Srbije u glavnom gradu Surinama, Paramaribu, kao i dodeljivanje stipendija za školovanje studenata iz Surinama u okviru programa "Svet u Srbiji".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve