Politika
04.04.2018. 14:04
Beta

MINISTARSTVO ODBRANE: Vulin ne nosi vojnu uniformu, već zaštitno-tehničku odeću

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministarstvo odbrane saopštilo je da crna odeća koju nosi ministar Aleksandar Vulin nije vojna uniforma, već zaštitno-tehnička odeća. Kako se dodaje u saopštenju, njeno nošenje nije protivno zakonu.

Kako piše Insajder, Ministarstvo odbrane ih je obavestilo da uniforma koju nosi ministar Aleksandar Vulin predstavlja zaštitno-tehničku odeću, koju su nosili i prethodni ministri - Boris Tadić, Dragan Šutanovac, Bratislav Gašić i Zoran Đorđević, kao i državni sekretari i pomoćnici ministra.

"Identičnu radno-zaštitnu opremu nose državni sekretari i pomoćnici ministra odbrane, što je u skladu sa Pravilnikom o opštim logističkim potrebama u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije", navedeno je iz Ministarstva.

Vojni sindikat Srbije ranije je uputio otvoreno pismo ministru odbrane Aleksandru Vulinu u kojem je apelovao na njega da prestane da nosi crnu uniformu nepoznatog porekla kada posećuje vojne jedinice jer time "bruka slavnu srpsku uniformu".

Naveli su i da ministar odbrane noseći crnu uniformu, uporno krši Zakon o Vojsci, ali i Pravilnik o vojnim uniformama i oznakama činova Vojske Srbije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve