Politika
27.03.2018. 16:06
R.E./Beta

"MIRNA I STABILNA" SITUACIJA NA KOSOVU: Haradinaj neće podneti ostavku, hapšenje Marka Đurića - "sprovođenje zakona bez izuzetka"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Premijer samoproglašene države Kosovo Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je privođenje direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici "sprovođenje zakona bez izuzetaka".

Haradinaj je posle sastanka Saveta za bezbednost Kosova kazao da je Đurić na Kosovo ušao ilegalno, a da je policija postupila "profesionalno".

"Jučerašnja akcija hapšenja Marka Đurića nije bila prijatna za nas, ali je to bilo sprovođenje zakona, bez izuzetaka. Pošto je ulazak bio nelegalan, u ovom slučaju važe standardne procedure koje su s profesionalizmom sproveli organi reda policije i druge institucije", rekao je premijer u Prištini.

On je dodao da je na sastanku ocenjeno da je bezbednosna situacija na Kosovu "mirna i stabilna".

"Hapšenje i deportacija Marka Đurića je standardna procedura u skladu sa zakonom i redom. To je neizbežno i primenjivo svaki put u slučaju sličnih akcija", kazao je Haradinaj.

Takođe, povodom izlaska Srpske liste iz Vlade Kosova, Haradinaj je rekao da nema nameru da podnese ostavku.

"Nemam nameru da dam ostavku, nastavićemo ozbiljan rad. Nismo razmišljali o izborima, došao sam s punom podrškom parlamentarnih grupa, vlada neće pasti", istakao je Haradinaj.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
16°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve