NA ZAHTEV 154 POSLANIKA: U petak, 1. juna vanredna sednica Skupštine Srbije

NA ZAHTEV 154 POSLANIKA: U petak, 1. juna vanredna sednica Skupštine Srbije

foto ana paunkovic


Za petak, 1. jun sazvana je vanredna sednica Skupštine Srbije na zahtev 154 poslanika, a na dnevnom redu je više ekonomskih zakona i međunarodnih sporazuma. Na dnevnom redu biće Predlog zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga kod ugovaranja na daljinu, koji je podnela Narodna banka Srbije, potom Predlog zakona o finansijskom obezbedjenju, Predlog zakona o medjubankarskim naknadama i posebnim pravilima poslovanja kod platnih transakcija na osnovu platnih kartica.

Na dnevnom redu su i izmene i dopune Zakona o platnim uslugama i izmene i dopune Zakona o Narodnoj banci Srbije, koje je takodje podnela Narodna banka Srbije.

Skupština će razmatrati izmene i dopune Zakona o privrednim društvima, izmene i dopune Zakona o stečaju.

Na dnevnom redu je i Sporazum o zajmu (Drugi programski zajam za razvojne politike u oblasti javnih rashoda i javnih preduzeća) izmedju Srbije i Medjunarodne banke za obnovu i razvoj, Sporazuma o zajmu (Projekat pružanja podrške finansijskim institucijama u državnom vlasništvu) izmedju Srbije i Medjunarodne banke za obnovu i razvoj i Sporazum o zajmu (Dodatno finansiranje za Drugi projekat razvoja zdravstva Srbije) izmedju Srbije i Medjunarodne banke za obnovu i razvoj, koje je podnela Vlada Srbije.

Narodni poslanici razmatraće i Predlog odluke o izboru četiri člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Sednica je zakazana u 10 časova.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar