Politika
25.09.2018. 12:27
ekspres

Naprednjaci traže da beogradski parlament raspravlja o uvredama Željka Veselinovića

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Odbornička grupa Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini grada Beograda najavila je da će podneti zahtev za dopunu dnevnog reda kako bi se na današnjoj sednici razmatralo ponašanje predsednika Udruženih sindikata Srbije "Sloga" Željka Veselinovića koji je vređao premijerku Anu Brnabić.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i šef odborničke grupe SNS Aleksandar Mirković izjavili su da ne žele da govore o drugim tačkama dnevnog reda dok se svi odbornici ne izjasne o "skandaloznom ponašanju" Željka Veselinoviću, koji je i beogradski odbornik.

Sednica gradskog parlamenta, koja je bila zakazana za 10 časova, još nije počela.

Predsednik sindikata Sloga i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Željko Veselinović je na društvenoj mreži Fejsbuk na vulgaran i seksistički način vredjao premijerku pošto se nije složio sa njenim izjavama o rijaliti programu i jer je, kako je ocenio, ona stala na stranu vlasnika Pink televizije, a ne na stranu ministra kulture Vladana Vuksoavljevića koji je kritikovao rijaliti i zatražio njihovo uklanjanje sa televizija sa nacionalnom frekvencijom.

Veselinović je potom uputio javno izvinjenje premijerki Brnabić i svim gradjanima Srbije na, kako je naveo, jednom "neprimerenom i vulgarnom postu koji je shvatajući grešku odmah izbrisao".

Odbornici Skupštine grada Beograda danas treba da raspravljaju o izmenama Regionalnog prostornog plana administrativnog područja Beograda i raspodeli neto dobiti iz 2017. godine javnih preduzeća čiji je osnivač grad.

Na dnevnom redu sednice gradskog parlamenta su i izmena Odluke o lokalnim administrativnim taksama, godišnji program zaštite, uredjenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za 2018. godinu i izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja u glavnom gradu za prošlu godinu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve