Politika
31.10.2018. 18:12
R.E./Beta

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: MUP ne raspolaže informacijama da je Rasim Ljajić deo kriminalne grupe

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da MUP ne raspolaže informacijama da je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić deo neke kriminalne grupe.

"Lično ja u to ne bih mogao da poverujem", rekao je Stefanović u Skupštinu Srbije tokom rasprave o zakonima iz oblasti unutrašnjih poslova.

Optužbe na račun Ljajića da je vođa jednog od najjačih narko kartela u Srbiji juče je u parlamentu izneo šef radikala Vojislav Šešelj, a tu temu danas je pokrenula poslanica SRS Vjerica Radeta.

Ona je Stefanoviću rekla da se on zaklinje na borbu protiv korupcije, a da ne reaguje na afere koje "drmaju vladu" i pitala ga da li ima informacije o Ljajiću, kao i da li ima podatke o nameštenom tenderu u kom je navodno učestvovao ministar zdravlja Zlatibor Lončar i o tome na osnovu čega je jednoj firmi ministar prosvete Mladen Šarčević dao sredstva za elektronske dnevnike.

Ona je pitala da li MUP ima podatke o aferi u Tesla banci iz 2011. godine u koju su upleteni navodno bivši predsednik Srbije Boris Tadić i bivši predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić.

Stefanović je rekao da, što se tiče tih afera, MUP za neke vrši provere, ali da se ne može govoriti dok tužilac ne kaže da se sa podacima može izaći u javnost.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve