NEMAČKI AMBASADOR AKSEL DITMAN: Problem sa Kosovom i Metohijom se mora rešiti brzo, pre članstva u EU

NEMAČKI AMBASADOR AKSEL DITMAN: Problem sa Kosovom i Metohijom se mora rešiti brzo, pre članstva u EU

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)


Pre članstva u EU Srbija mora da reši problem s Kosovom a brzo rešenje bi bilo dobro za sve, rekao je u intervjuu za B92 ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman

Ditman je za “Direktno sa Filipom” na B92.net govorio i o izgradnji nove ambasade, otkrio i kada bi Srbija mogla da bude blizu ulaska u EU…

Nemački ambasador je Filipu Čukanoviću kazao da “Srbija treba da radi na normalizaciji odnosa sa Kosovom i da obe strane ispoštuju Briselski sporazum, ali najpre da se normalizuju odnosi”.

Da li je normalizacija neophodna za ulazak Srbije u EU?

“Važno je da Srbija i Kosovo reše probleme jer mi u EU ne želimo konflikte među zemljama. Istorija nas uči da nerešeno pitanje granica izaziva probleme a to ne želimo, tako da – tačno je, pre članstva problem sa Kosovom se mora rešiti”, istakao je Ditman i dodao:

“Pratimo šta se dešava i podržavamo obe strane da dođu do rešenja, ali brzinu diktiraju pregovarači. Istina je, brzo rešenje bilo bi najbolje za sve”.

Na pitanje da li će Nemačka sa drugim državama biti više uključena u djalog Beograda i Prištine, ambasador Nremačke kaže:

“Dijalog se vodi uz posredstvo EU, mi jesmo uključeni ali puštamo Brisel da uradi svoje”.

Ditman je govorio na Kalemegdanu, gde provodi slobodno vreme, a komentarisao je i poraz Nemačke u fudbalu na svetskom prvenstvu u Rusiji.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Dr Miggyy

    Njegova visost nemački ambasador Ditman konstantovao je da Srbija može da uđe u EU kada reši problem Kosova. Dotični gospodin izgleda da je to sanjao? Prvo, o Kosovu se brine EULEKS, NATO, SAD pa i EU. Oni su otvorili problem Kosova, ono je njihova okupirana zona, a Srbija da ga reši, a ruke vezane, oči zavezane. Pitam se, šta li naš vođa priča “mami” Merkeleovoj, a kakve ona njemu daje lekcije. Izgleda ovde j*be lud zbunjenog?! Zbunjen je neko i j*ben je onaj drugi.

+ Ostavite komentar