Politika
15.05.2018. 15:24
R.E./Večernje novosti

NOVA PRAVILA ZA PUTOVANJE NARODNIH POSLANIKA: Zabranjen let biznis klasom i hoteli sa pet zvezdica

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Parlament traži agenciju koja će posredovati u obezbeđivanju prevoza i hotelskog smeštaja za odlazak na službena putovanja u inostranstvu i u Srbiji, viziranju pasoša, organizovanju trasporta do aerodroma "Nikola Tesla"

Hoteli u kojima su smešteni srpski poslanici prilikom službenih putovanja u inostranstvo ne smeju imati kategorizaciju iznad četiri zvezdice.

Osim što neće imati pravo da odsedaju u hotelima od pet zvezdica, njima je onemogućen i let avionom u biznis klasi. Naime, poslanici avionom mogu putovati samo ekonomskom klasom.

Kako pišu "Novosti", ovo će, uz zahtev da se obezbedi najjeftinija ponuda za destinacije koje parlament bude tražio, biti osnovne smernice za agenciju koja će organizovati putovanja predstavnika Skupštine, a koja će za oko mesec dana biti izabrana na raspisanom javnom konkursu.

Parlament traži agenciju koja će posredovati u obezbeđivanju prevoza i hotelskog smeštaja za odlazak na službena putovanja u inostranstvu i u Srbiji, viziranju pasoša, organizovanju trasporta do aerodroma "Nikola Tesla".

- Putovanja su se do sada organizovala po gotovo istom šablonu. Uglavnom smo smešteni u hotelima od tri ili četiri zvezdice i u pitanju je noćenje sa doručkom. Gde god možemo idemo "Er Srbijom", nikad niskobudžetnim kompanijama - kaže sagovornik "Novosti".

Poslanicima se po danu na isplaćuju dnevnice od 15 evra za službena putovanja. Najčešće putuju u Evropi, naročito u Strazbur na zasedanaj Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve