Politika
26.07.2018. 14:33
R.E/b92.net

NOVI AMBASADOR REPUBLIKE SRBIJE U AUSTRIJI: Nebojša Rodić stupio na dužnost u Beču

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Novi ambasador Republike Srbije u Austriji Nebojša Rodić predao je danas kopije akreditiva u Minnistarstvu spoljnih poslova Austrije.

Time je i zvanično stupio na novu dužnost.

U razgovoru sa generalnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Austrije Johanesom Peterlikom ambasador Rodić je istakao dobre odnose između dve zemlje, kao i mogućnosti za njihovo unapređenje.

Ambasador Rodić je zahvalio na dosadašnjoj podršci Austrije Srbijie u procesu EU integracija i izrazio očekivanje da će tokom predsedavanja Austrije Savetom EU biti organizovane dve međuvladine konferencije, kao i da će biti otvoren veći broj pregovaračkih poglavlja nego do sada.

Rodić je izrazio i očekivanje da će Austrija podržati pronalaženje trajnog, pravednog i kompromisnog rešenja u okviru dijaloga izmedju Beograda i Prištine.

Peterlik se složio sa ocenom o dobrim odnosima dve zemlje, kao i naglasio da su Austrija i Srbija dve susedne zemlje iako nemaju zajedničku fizičku granicu.

Nebojša Rodić je karijerni diplomata, koji je pred dolazak u Beč, službovao kao ambasador Republike Srbije u Azerbejdžanu. Takođe on je bio i ministar odbrane u Vladi Srbije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve