ODBAČENA TUŽBA VUKA JEREMIĆA PROTIV ALEKSANDRA VUČIĆA: Sud se pozvao na imunitet

ODBAČENA TUŽBA VUKA JEREMIĆA PROTIV ALEKSANDRA VUČIĆA: Sud se pozvao na imunitet


Parnično odeljenje Višeg suda u Beogradu je bez rasprave odbacilo tužbu za naknadu nematerijalne štete tužioca Vuka Jeremića protiv tuženog Aleksandra Vučića.

Kako se navodi u saopštenju koje je potpisao predsednik Pravnog saveta Narodne stranke advokat Vladimir Gajić, u odluci je navedeno da se Parnično odeljenje pozvalo na imunitet tuženog.

“Sud je odlučio da uspostavi građansko pravni imunitet Aleksandru Vučiću kao predsedniku Republike, uprkos tome što je Jeremić tužio Vučića kao građanina, a ne kao predsednika Republike. Tim činom sud je praktično preuzeo ulogu advokata Aleksandra Vučića. Ovakva odluka suda predstavlja opasan pravni presedan, jer jednog građanina stavlja u poziciju iznad zakona i istovremeno krši osnovna ljudska prava zagarantovana Ustavom Srbije. Na taj način šalje se poruka da Srbija nije pravna država”, naveo je Gajić.

Vuk Jeremić tužio je Aleksandra Vučića za naknadu nematerijalne štete zbog povrede ugleda i časti izjavama kojima ga je proglasio za vođu međunarodne bande lopova.

“Zbog ovog nečuvenog postupka Višeg suda u Beogradu Vuk Jeremić će se žaliti Apelacionom sudu”, dodaje se u saopštenju.

Uz saopštenje je priložen i faksimil rešenja o odbijanju tužbe se navodi da se ona “odbacuje kao nedozvoljena”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar