Politika
06.09.2018. 14:20
R.E./Insajder

PACOLI: Ne znamo zašto se Đurić vratio, baš nam je žao

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kosovski šef diplomatije Bedžet Pacoli izjavio je za Insajder da direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću nije zabranjen prelazak na Kosovo, već je on sam odlučio da se vrati.

Sa druge strane, u Kancelariji za KiM su ponovili da je Đurić vraćen sa administrativne linije, prenosi Insajder. Na pitanje da li je dobio neko objašnjenje i kakvo, u Kancelariji navode da je vraćen bez ikakvog objašnjenja, iako je njegova poseta uredno najavljena u skladu sa Briselskim sporazumom.

Bedžet Pacoli tvrdi da je sve bilo spremno za jučerašnju posetu Marka Đurića Kosovu, uključujući i pratnju Kosovske policija koja ga je čekala na teritoriji Kosova u skladu sa bezbednosnom procedurom:
„Od momenta kad smo dobili zahtev, dobio je sve dozvole, sve je bilo spremno, naša policija je bila na granici da ga čeka. On se na granici samo pojavio i, dok su naši kontrolisali ostala vozila, on je obavio nekoliko telefonskih poziva i jednostavno se vratio nazad. Niko ne razume zašto. Imao je sve dozvole i mogao je produžiti. Čekala ga je i policijska pratnja“, izjavio je Pacoli.

Pacoli je dodao da su u vezi sa ovim događajem uputili informaciju svim relevantnim akterima, prenosi Insajder.
„Mi smo o ovom događaju informisali sve ambasade, Brisel, a poslali smo i pismo Beogradu preko naše kancelarije. Dakle, mi ne znamo zašto se on vratio i baš nam je žao“, naveo je Pacoli.

Na pitanje novinara Insajdera da li mogu da se očekuju isti problemi i kada na Kosovo pokuša da pređe predsednik Srbije Aleksandar Vučić, čija je poseta planirana za vikend, Pacoli kaže da je sve spremno za tu posetu i da se nada da će proteći bez incidenata.


Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
12°C
05.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve