PAKISTAN UPOZORIO INDIJU POSLE BOMBARDOVANJA SVOJE TERITORIJE: Napad Indije je akt agresije, na koji ćemo odgovoriti

PAKISTAN UPOZORIO INDIJU POSLE BOMBARDOVANJA SVOJE TERITORIJE: Napad Indije je akt agresije, na koji ćemo odgovoriti

(AP Photo/Anjum Naveed)


Premijer Pakistana Imran Kan na sastanku sa državnim i vojnim vrhom odbacio je tvdnje Indije da je na meti današnjeg napada bio “navodni teroristički kamp blizu Balakota”, ocenivši da je reč o agresiji na koju će Pakistan odgovoriti.

Kako se navodi u saopštenju koje je medijima dostavila ambasada Pakistana u Beogradu, danas je u Kanovom kabinetu održan specijalni sastanak Komiteta za nacionalnu sigurnost kojem su prisustvovali ministri spoljnih poslova, odbrane, finansija, kao i najviši vojni zvaničnici.Na sastanku je ocenjeno da Indija “postupkom za unutrašnju upotrebu ugrožava regionalni mir i stabilnost”.

“Indija je nepozvana počinila agresiju na koju ce Pakistan odgovoriti u vreme i na mestu po sopstvenom izboru”, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da je pakistanska vlada odlučila da sazove zajedničku sednicu parlamenta “kako bi nacija bila obaveštena”, dok je premijer sazvao specijalni sastanak Uprave nacionalne komande za sutra i naložio da “elementi nacionalne sile, uključujući i oružane snage i narod Pakistana, ostanu pripremljeni za sve eventualnosti”.

Premijer je odlučio da saradjuje sa svetskim liderima da razotkrije neodgovornu indijsku politiku u regionu, navodi se u saopštenju sa Saopštenje specijalne sednice paklistanskog Komiteta za nacionalnu sigurnost.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar