PALMA: “A šta je sa srpskom braćom gospodine Skot?”

PALMA: “A šta je sa srpskom braćom gospodine Skot?”

Foto: Nemanja Jovanović


Predsednik JS Dragan Marković Palma ocenio kao skandaloznu izjavu američkog ambasadora Kajla Skota kojom se na dnevni red vraća slučaj “Braća Bitići”.

On je istakao da Amerikancima niko ne zabranjuje da ispitaju ko je ubio braću Bitići, ali da je, koliko je njemu poznato, ta istraga završena.

“Amerikancima niko ne zabranjuje da traže da se ispita ko je ubio braću Bitići, ali koliko je meni poznato ta istraga je završena i NATO je saslušavao naše tadašnje funkcionere i oni su dali izjave i u Haškom tribunalu. I taj slučaj nije onakav kako to Amerikanci govore” , kazao je Marković na TV Hepi.

On je upitao ambasadora: “A šta je sa braćom Jovanović, Petrović, braćom Milosavljević, Marić, gde su srpska braća gospodine Skot? Šta je sa Goraždevcem gospodine Skot?”

Marković je rekao da Amerikanci “brane svakog svog čoveka” i dodao: “A šta mi Srbi da kažemo. Koliko je Srba proterano sa Kosova i Metohije, iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Koliko danas Srba živi u Prištini i Peći, a koliko ih je bilo pre rata, a koliko u Albanaca u Nišu i Beogradu. Albanaca u Nišu i Beogadu danas ima mnogo više nego što ih je bilo ranije.”

On je istakao da Srbija više ne sme da ratuje, te da želi dobre odnose sa svima, ali da aršini budu isti za sve.

Marković kaže da se zalaže da se ispita ono što je urađeno protivno međunarodnom pravu i da se vidi kako su ti ljudi (braća Bitići) nastradali, ali da treba da se ispita i gde su srpske žrtve.

“Da li je to sada pretnja pred dijalog u Briselu? Istovremeno Haradinaj traži da se Amerikanci uključe u Briselski dijalog. Ja sam u Moskvi tražio od Jedinstvene Rusije da, ako se desi da SAD prisustvuju dijalogu u Briselu, da prisustvuje i Rusija”, rekao je Marković.

On je zaključio da Srbija treba da se drži Rusije koju “danas vodi Putin i razmišlja drugačija nego što je to bilo za vreme Jeljcina kada je Srbija bombardovana, a on tada ništa nije preduzeo”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar