Politika
15.01.2018. 14:11
ekspres

PALMINA BRZOPOTEZNA MATEMATIKA: Za devet minuta u Jagodini 10 odbornika manje i 4 oduzeta placa

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Skupština grada Jagodine ubuduće će imati 21 umesto 31 odbornika, odlučeno je danas na sednici Skupštine kojoj je predsedavao Dragan Marković - Palma. Predlog da se izmeni Statut Skupštine grada i smanji broj odbornika podnelo je 29 od 31 odbornika, sa obrazloženjem da će se "rad Skupštine učiniti racionalnijim i postići veća efikasnost u radu".

Odbornici su doneli i odluku o kreditnoj podršci registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima sa 10 miliona dinara za subvencionisanje kamate za kratkoročno kreditiranje i odluku o pomoći u slučaju smrti od 24.000 dinara socijalno ugroženim licima.

Takođe, potvrđena je odluka Gradskog veća Jagodine da se oduzmu placevi firmama koje su ih dobile besplatno, da bi gradili fabrike i zapošljavali ljude, a izgradnju nisu počele ni posle godinu, dve.

Reč je o firmama  "Sintec Serbia", "Savio firmino" "Blue wood energy" i "Ittech triade", koje su zemljišta sa izgrađenom infrastrukturom dobile u Industrijskoj zoni 2015. i 2016. godine.
Investitori su imali obavezu da izgradnju počnu za šest meseci i fabrike izgrade za najdalje dve godine, a trebalo je zajedno da zaposle 140 radnika i "povežu 100 do 150 poljoprivrednika".

Sve odluke su donesene jednoglasno i bez diskusije, a sednica, sa sedam tačaka dnevnog reda i osam "podtačaka", trajala je devet minuta.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve