Politika
19.07.2018. 12:45
R.E/rts.rs

POGREŠNO NAVOĐENJE: Haradinaj zalutao na putu za Brisel

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Avion, kojim je delegacija Prištine otputovala u Brisel, pogrešnim navođenjem iz kontrolnog tornja u Tirani, zalutao je u vazdušni prostor Republike Srpske koji kontrolišu srpske nadležne službe.

Ovu vest je objavio sinoć direktor prištinske televizije Klan Kosova, Baton Hadžiju, koji se nalazio u avionu, inače, u privatnom vlasništvu zamenika premijera Bedžeta Pacolija.

Kako je preneo portal prištinske Gazete ekspres, Hadžiju je rekao da cela situacija zamalo nije okončana „diplomatskim incidentom“ jer su trojicu kosovskih političara, inače, bivših pripadnika tzv. OVK, mogle da uhapse srpske vlasti.

A sve to, kako se navodi, dogodilo se zbog nebrige kontrolnog tornja aerodroma u Tirani, koji je avion sa kosovskim političkim liderima umesto prema Brindiziju, usmerio u vazdušni prostor Republike Srpske.

U avionu su, osim Pacolija, bili još predsednik parlamenta Kadri Veselji, premijer Ramuš Haradinaj i zamenik premijera Fatmir Ljimaj koji su putovali na još jednu rundu razgovora u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Prištine i Beograda.

U avionu, međutim, nije bio i kosovski predsednik Hašim Tači, što nije prvi put da on ne putuje zajedno sa svojim kolegama.

Poslednji primer je samit EU i Zapadni Balkan održan u Sofiji, kada je Tači došao odvojeno od Haradinaja.

Hadžiju je, navodi portal, rekao da je mogućnost da bivši pripadnici tzv. OVK „padnu u ruke Srba“ izbegnuta zahvaljujući Pacoliju, koji je pilotu aviona naložio da se vrati u Tiranu, odakle su ponovo poleteli ka Briselu, ovog puta sa novim koordinatama.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve