Politika
27.03.2018. 10:31
R.E./Beta

POPOVIĆ: "Pozvati Rusiju da se uključi u dijalog o Kosovu"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Došao je momenat kada Srbija mora da pozove Rusiju da se aktivno uključi u proces rešavanja pitanja Kosova, izjavio je predsednik Srpske narodne partije (SNP) i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

"Samo uključivanjem Rusije u dijalog možemo da osiguramo bezbednost srpskog naroda i zaštitu srpskih interesa na Kosovu. Do tada i do ispunjavanja obaveze formiranja Zajednice srpskih opština, Srbija treba da prekine dijalog sa separatistima", rekao je Popović koji je u saopštenju najoštrije osudio hapšenje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

On je ocenio da "Srbija nema iskrenijeg i bližeg saveznika od Rusije", što je, po njegovim rečima pokazao i sinoćni razgovor predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Podsetimo, mediji su juče preneli da je povodom situacije na Kosovu i privođenja Direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i sa šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini.

Visoka predstavnica EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Federika Mogerini potvrdila je sinoć da se čula sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, kao i da osuđuje ono što se juče desilo na Kosovu.

"Pozvala sam Vučića i Tačija. Osuđujem ono što se dogodilo danas na Kosovu. Đurić je sada slobodan i vraća se. Potrebno je smirivanje situacije i očuvanje dijaloga", napisala je Mogerini na svom Tviteru.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
22°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve