Politika
02.07.2018. 15:29
Tanjug

PORUKA PRIŠTINE: Ne damo nijedan metar Kosova, nikome, nikada

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nećemo dati nijedan metar svoje teritorije, izjavio je šef pregovaračkog tima Kosova u tehničkom dijalogu sa Srbijom Avni Arifi.

- Neće moći da nam uzmu nijedan metar teritorije Kosova, ni po koju cenu, nikome, nikad - poručio je Arifi na svojoj Fejsbuk stranici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je pre neki dan je kazao da se on bori da dobijemo šta god možemo kad je reč o Kosovu.

- Bar jedan metar od onoga što su sve izgubili da dobijemo, to je dobitak, jer danas nemamo ništa - poručio je Vučić pozivajući kritičare da budu pošteni i pred sobom i kažu - a šta je to zaista što imamo na Kosovu.

Arifi kaže da bi "srećnije rešenje bilo zamrzavanje konflikta, ma kako da je užasna neizvesnost i trenutno stanje stvari".

- Ali, niko ne zaslužuje, niti će dobiti ijedan metar Kosova. Suverenitet i teritorijalni integritet Kosova neće biti ugroženi ni sa jedne strane. Nema tih para, ni sad ni nikad - poručuje Arifi.

Đurić: Arifi može da pregovara samo o svojoj očevini

Povom izjave Arifija, oglasio se i Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM, koji je naveo da prištinski pregovarač nije nadležan da bilo šta ustupa ili uskraćuje, posebno ne teritorije.

- Arifi ne može da se cenjka nečim što mu ne pripada, a nijedan kvdratni metar Kosova i Metohije ne pripada njemu. Arifi može da pregovara o svojoj očevini ili dedovini, ako je ima, a ne o teritoriji Republike Srbije - poručio je Đurić.

Kosovo i Metohija je teritorija Republike Srbije i mi nećemo albanskim separatistima dati ni metar srpske zemlje, jer celo KiM bilo je i jeste teritorija Srbije, zaključio je Đurić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve