POSLANICI DANAS GLASAJU: Skupština nastavlja raspravu o predlogu da Siniša Mali bude izabran za ministra finansija

POSLANICI DANAS GLASAJU: Skupština nastavlja raspravu o predlogu da Siniša Mali bude izabran za ministra finansija


Skupština Srbije nastaviće danas raspravu o predlogu da Siniša Mali bude izabran za ministra finansija.

 Premijerka Ana Brnabić rekla je juče na Posebnoj sednici parlamenta da je Malog predložila zato što je imao odlične rezultate u gradu Beogradu – prepolovio dug prestonice i napravio od nje stabilnu lokalnu samoupravu i najveću investicionu destinaciju u ovom delu Evrope.”Mali je pokazao da je timski igrač, da se ne plaši napornog rada, ali ni kritike, da ne odustaje zbog izmišljenih afera i teških odluka u interesu Beograđana i svih građana Srbije. Zbog njegovih uspeha i znanja verujem da je najbolji kandidat za novog ministra u vladi i zbog toga molim poslanike da mi u tome daju podršku”, rekla je Brnabić obrazlažući poslanicima svoj predlog.

Brnabić je rekla da će Siniša Mali kao budući ministar finansija imati dva izazova – da zadrži finansijsku disciplinu i ubrza rast BDP-a.

Podršku Malom najavili su SNS, SPS, JS, SVM, SDPS, dok su poslanici opozicije rekli da neće podržati predlog Ane Brnabić ukazujući na afere koje se pripisuju Siniši Malom.

Premijerka je odbacila je kao paušalne tvrdnje o navodnim aferama kandidata za ministra finanasija, a poslanica SNS Aleksandra Tomić upitala je “koji su to centri moći platili da se fabrikuju afere o Siniši Malom”, jer nijedna nije dokazana.

Poslanici SNS su najavili podršku Malom, navodeći da je uspešno vodio grad, da je preplovio dug grada, kao i da je tokom njegovog mandata smanjena nezaposlenost, uz smanjenje deficita.

Poslanici će raspravu nastaviti u 10 sati.

Dosadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali predložen je za novog ministra finansija umesto Dušana Vujovića koji je 7. maja podneo ostavku iz ličnih razloga.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Dr Miggyy

    Izbor “(nadri)doktora nauka” S. Malog, kao (baš)ekonomista sa 24 stana čak u Bugarskoj, ušteđevina na Kajmanskim ostrvima i čovek koji je nabavio najskuplju jelku, ozvučio fontanom i osvetlio Beograd, za ministra finansija očekuje se da plagira rad predhodnog odbeglog ministra. Ovom “rekonstrukcijom” Vlade ostaviće kozu da čuva kupus, baš smo ovce. Služimo samo da nas ΛV šiša. Iz tih razloga S. Mali je neprikosnoveni kandidat za ministra finansista, nesebično i bez čvrstih argumenata hvali ga premijer(ka).

+ Ostavite komentar