POSLE SAVETOVANJA PLENKOVIĆA I KOLINDE: Hrvatska neće uvoditi kontramere Srbiji?! Odusta je od povlačenja ambasadora iz Beograd

POSLE SAVETOVANJA PLENKOVIĆA I KOLINDE: Hrvatska neće uvoditi kontramere Srbiji?! Odusta je od povlačenja ambasadora iz Beograd

Foto: YouTube screenshot


Nakon konsultacija predednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, predsednika Vlade Andreja Plenkovića i šefice diplomatije Marije Pejčinović Burić, odlučeno je da Zagreb neće ići u dalje zaoštravanje odnosa sa Beogradom, nakon što je ministar odbrane Damir Krstičević proglašen nepoželjnom osobom u Srbiji, nezvanično saznaje N1 u Vladi Hrvatske.

Tako da nema govora o povlačenju hrvatskog ambasadora iz Beograda, saznaje N1.

Do zaključka je došlo nakon današnjih konsultacija premijera i ministarke spoljnih poslova Hrvatske, ali i jušerašnjeg susreta Plenkovića s Kolindom Grabar Kitarović u Okučanima.

Ali, to ipak ne znači da će Hrvatska vlada ostati dužna Srbiji. Iz Vlade kažu da će odgovarati na provokacije i neistine, poput izjave Ivice Dačića da je Hrvatska bila na strani Hitlera.

Podsetimo, Vlada Srbije je na sednici prošle nedelje odlučila da hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević do daljeg nije dobrodošao u Srbiju. To je, kako su poručili, mera reciprociteta Beograda odnosno odgovor na notu Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske o zabrani ulaska ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina u tu državu.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Provincijalac

    Zar nisi oni prvi počeli?
    Kakve sad kontramere?
    Ljute se što se ljutimo što su nas klali u II svetskom ratu? Za Oluju i Bljesak?

+ Ostavite komentar