Politika
18.10.2018. 16:07
R.E./ Beta

POSTALA DIREKTORKA, A NI DANA RADNOG ISKUSTVA: Ćerka člana Gradskog veća Novog Pazara imenovana za v.d.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ćerka člana Gradskog veća Tihomira Ratkovića, Tanja, imenovana je za vršioca dužnosti direktora gradske Turističke organizacije. Njoj će to  biti prvo radno mesto budući da nema ni dana radnog iskustva.

U njenoj biografiji piše da je diplomirala na Fakultetu za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije u Novom Sadu, od radnog iskustva ima "stručnu praksu u knjigovodstvenoj agenciji".

Kao razlog za njeno imenovanje navodi se da osnivač javne ustanove imenuje direktore, ali se u konkursu ne navode uslovi koji direktori moraju ispunjavati.

Prema Zakonu o turizmu direktor turističke organizacije mora imati stečeno četvorogodišnje visoko obrazovanje, četiri godine radnog iskustva, a najmanje dve na rukovodećim poslovima.

Statut TO Novi Pazar propisuje da direktor te javne ustanove mora imati najmanje tri godine iskustva.

Tamošnji mediji pisali su da je Tihomir Ratković nedavno zaposlio sina u svojoj radnji "Tanja" za šta je dobio subvenciju 1.500 evra u okviru projekta "Novi Pazar – novi poslovi" Nemačke organizacije za medjunarodnu saradnju i lokalne samouprave.

One su bile namenjene teže zapošljivim osobama poput Roma i  mladima do 30 godina.

Njegov bratanac M.R. dobio je posao u Odeljenju za finansije lokalne samouprave Novog Pazara, a brat S.R. i snaja B.R. zaposleni su kao pomoćni radnici u O.Š. "Meša Selimović".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
5°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve