PREDSEDNIK SRBIJE NE PLANIRA JOŠ JEDAN MANDAT: Vučićeva ideja je da “završi posao” oko ulaska u EU

PREDSEDNIK SRBIJE NE PLANIRA JOŠ JEDAN MANDAT: Vučićeva ideja je da “završi posao” oko ulaska u EU


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za “Blumberg” da se verovatno neće kandidovati na sledećim predsedničkim izborima 2022. godine, kao i da je njegova namera da “završi posao” potreban za ulazak Srbije u Evropsku uniju do kraja ovog mandata.

“Hoću li biti predsednik 2025. godine? Neću. Skloniću se 99 odsto, a neću se vratiti ni na poziciju premijera. Moja ideja je da završim posao u ovoj kancelariji u naredne četiri i po godine, i to je to”, rekao je Vučić za “Blumberg”.

Kako ističe agencija, “najmoćniji političar u Srbiji” je rekao i da će svoj predlog za rešenje pitanja Kosova, “najveće prepreke na putu ka EU”, saopštiti do prve polovine aprila. Dodaje se da će on svoj predlog izneti pred Srbe, a zatim pred medunarodnu zajednicu.

Nije želeo da otkriva detalje, ali je naveo da će “od ključne važnosti biti poboljšanje veza sa Albancima”, kao i da će obe strane morati da budu spremne na kompromis.

Vučić je ponovio i da dok je on na mestu predsednika Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, ali da “ne može da garantuje šta će biti posle njega”. Kako je rekao, on obećava da će “pripremiti Srbiju za ulazak u EU do početka sledeće decenije, istovremeno održavajući jake veze sa Rusijom”.

1 comment

Dodajte komentar

+ Ostavite komentar