Politika
18.07.2018. 09:25
R.E/b92.net

PREDSEDNIK SRBIJE STIGAO U BRISEL: Prvo sastanak s Mogerini pa trilaterala

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u zgradu Evropske službe za spoljne poslove u Briselu. Sledi sastanak sa šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini.

Nakon odvojenih sastanaka sa delegacijama Beograda i Prištine Mogerini će učestvovati na zajedničkom trilateralnom sastanku u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. U delegaciji Prištine ovoga puta je, osim Tačija, i premijer Ramuš Haradinaj i predsednik parlamenta Kadri Veselji.

Visoka predstavnica EU na svom Tviter nalogu objavila je da se sastala s kosovskom delegacijom, pre susreta sa Vučićem.

U delegaciji Beograda pored predsednika Vučića biće i šef kancelarije za KiM Marko Đurić.

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini najavila je da će se na sastanku u sredu "sagledati dosadašnji napredak u razgovorima o sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji i isplanirati sledeće koraci i sastanci kako bi se osiguralo da se rad između obe strane nastavi intenzivnim tempom".

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić kaže da će se na današnjem sastanku razgovarati o napretku u postizaju sporazuma o celovitoj normalizaciji odnosa, ali i o intenziviranju rada na sveobuhvatnom sporazumu.

Kocijančić je navela da će današnja runda razgovora početi odvojenim sastanicima Federike Mogerini sa obe delegacije nakon čega će uslediti trilaterani sastanak. Kocijančić je navela mogućnost razgovora "u različitim formatima" i "bez prisustva Federike Mogerini" tokom dana.

Kocijančić, međutim, nije mogla da potvrdi da li će uskoro biti održana još jedna runda razgovora predsednika Srbije i Kosova. "Za nas je važno da je rad u toku i da su kontakti redovni", navela je ona.

https://twitter.com/MajaEUspox/status/1019483429396779008?ref_src=twsrc…

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve