PREDSEDNIŠTVO SPS: Idemo u Vladu ako nas Vučić pozove

PREDSEDNIŠTVO SPS: Idemo u Vladu ako nas Vučić pozove

Zabranio im da tvituju, Najviši funkcioneri SPS-a na konferenciji sa Dačićem, FOTO Tanjug


Iako još uvek nisu dobili zvanični poziv za razgovore o ulasku u vladu, socijalisti su danas doneli jednoglasnu odluku da su “za” ulazak u Vladu Aleksandra Vučića.

Predsedništvo Socijalističke partije Srbije danas je u centrali stranke na Studentskom trgu skoro četiri sata većalo o tome da li treba ili ne ponovo praviti  koaliciju u sa naprednjacima.

Iako zvaničnih izjava nije bilo, jedan od  prisutnih funkcionera SPS-a, koji je insistirao na anonimnosti, rekao je da je posle sumiranja izbornih rezultata i kraće diskusije predsednik stranke Ivica Dačić stavio na glasanje pitanje: “Ko je za koaliciju sa SNS-om?”.

Prema rečima našeg sagovornika svi su se izjasnilii “za”, pa čak i Branko Ružić, Novica Tončev i Milutin Mrkonjić, koji su u javnosti do sada bili najoštriji kritičari koalicionih partnera iz redova naprednjaka. Potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović i član predsedništva Veljko Odalović koji nisu bili prisutni, pismeno su se izjasnili da se slažu sa time da SPS ponovo participira u vlasti sa Srpskom naprednom strankom.

-Što se koalicija na lokalnom nivou tiče, stav Predsedništva je da se one formiraju prema odnosima i broju glasova koje je SPS osvojio na lokalu. Dačić niti bilo ko drugi nije rekao da na lokalnom nivou sa nekim smemo, a sa nekim ne smemo u koaliciju – objašnjava naš izvor.

Kako saznajemo, predlog Branka Ružića da se odrede principi ispod koji SPS ne želi da ide u koaliciju sa naprednjacima nije prihvaćen, uz obrazloženje da je prerano razgovarati o tome pre nego što stigne poziv od mandatara i ne čuje se šta oni nude SPS-u u smislu kadrovskih rešenja u Vladi.

1 comment

Dodajte komentar

+ Ostavite komentar