PREMIJERKA O RAZGOVORIMA U BRISELU: Nije na meni da komentarišem izjavu Vučića

PREMIJERKA O RAZGOVORIMA U BRISELU: Nije na meni da komentarišem izjavu Vučića

Foto: Beta/ Miloš Miškov


Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da joj deluje da su razgovori u Briselu bili jako teški. Ona je poručila da će Vlada stati uz predsednika Srbije i dati mu punu podršku u daljim razgovorima.

Brnabić je u Rači rekla da se jutros kratko čula sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

“Ne bih dodatno komentarisala, čuli smo svi dosta jasnu i nedvosmislenu izjavu predsednika Vučića. Nije na meni da komentarišem izjavu predsednika. Meni deluje da su razgovori bili jako teški”, rekla je Brnabić novinarima komentarišući jučerašnji nastavak dijaloga između Beograda i Prištine u Briselu.

Čini joj se, kaže, da je u ovom trenutku jedino Beograd “otvoren za ozbiljan razgovor i za kompromis i da ne bi volela da se ta otvorenost za kompromis smatra za našu slabost”.

“Mislim da je to pokazatelj naše ozbiljnosti i jačine Srbije u ovom trenutku. Vlada će stati uz predsednika Vučića i dati mu punu podršku u daljim razgovorima”, naglasila je premijerka.

Navela je da ne bi da komentariše detalje jučerašnjih razgovora, jer, kaže, nije na njoj da komentariše detalje sastanka kome nije prisustvovala.

Na pitanje da li očekuje skorije rešenje za KiM nakon nastavka pregovora, Brnabić kaže da ne može da govori o vremenskim odrednicama.

“Apsolutno nemam nijednu indiciju o tome kada to može da bude i da li to uopšte može da bude”, rekla je Brnabić.

Istakla je da je prvo važno da se implementira sve što je do sada dogovoreno i potpisano i da je neophodno da prvo bude formirana Zajednica srpskih opština, a potom je važno da svi budu “otvoreni, ozbiljni i hrabri”, kakav je u ovom trenutku Beograd i predsednik Srbije, da bi se uopšte razmišljalo o daljem dijalogu.

“Mi smo na strani dijaloga, kakvi su drugi, ja nemam tu informaciju”, kaže Brnabić, a upitana da prokomentariše izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija o razgovorima, ona je navela da nema komentar na izjavu takozvanog predsednika Kosova.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Bor Boranin

    Izjava Brnabićeve da Vučić ima punu podršku Vlade Srbije, šta je tu novo? U ovoj zemlji na brdovitom Balkanu trenutno je stanje da je sva civilna, vojna, sudska, politička i druga vlast su skoncentrisane u liku jedne persone. On obavlja funkcije manje-više predsednika, ministara, sudstva, tužilaštva i svega što se seti od obaveštavanja naroda o kidnapovanju (da-ne?) novinara Cvetkovića, zagađenost vode u Beogradu, “vodi” emisije “Upitnik” i “Ćirilicu”, a pravi voditelji su nemi posmatrači, ostaje još da nam čita i dnevnu vremensku prognozu. Sledeća akcija i zamisao, samo što nije obelodanjena, je: “L’ etat c’est moi”, ukratko znači: “država to sam ja (tj. on)”. Odatle izjava premijerke je izlišna, podrazumeva se sama po sebi?!

+ Ostavite komentar