PREMIJERKA PORUČILA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI: Ne stavljajte više na test strpljenje Srbije

PREMIJERKA PORUČILA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI: Ne stavljajte više na test strpljenje Srbije

Foto: Printscreen


Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je međunarodnu zajednicu da “ne stavlja na test više ni strpljenje ni razumevanje (Srbije)”.

Ona je navela da međunarodna zajednica treba da shvati ozbiljnost situacije u pregovorima Beograda i Prištine i da se ponaša u skladu sa tim.

Brnabićeva je navela da je za razgovor sa predstavnicima albanskog naroda na Kosovu i Metohiji potrebno “ogromno strpljenje”, zato što su oni “neozbiljni, neodgovorni i nepredvidivi”, ali i da ne razume pojedine predstavnike međunarodne zajednice koji ne reaguju na neispunjavanje dogovora prištinske strane.

“Bezgranično strpljenje je potrebno da bi se razumeli pojedini predstavnici međunarodne zajednice koji u zaglušujućoj tišini posmatraju kada Priština prstom ne mrdne da ispuni Briselski sporazum više od pet godina, kada krši sporazume o posetama zvaničnika, hapsi i teroriše našeg šefa tima za pregovore… a sada istim terorom koji su učinili nad Markom Đurićem preti i predsedniku Srbije”, kazala je Brnabićeva.

Ona je navela i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić učinio više za izgradnju dobrih odnosa između Srba i Albanaca nego ijedan političar sa bilo koje strane, a “svakako u poslednjih sto godina”.

“Od poziva Ediju Rami da poseti Srbiju, koji je prvi premijer Albanije koji je posetio Srbiju nakon 68 godina, preko poslovnog foruma u Nišu kada smo otvorili put privrednoj saradnji, do pokretanja unutrašnjeg dijaloga u Srbiji o mogućnosti kompromisa oko Kosova i Metohije”, rekla je Brnabićeva.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar