PROMENE U VLADI: Ko se boji rekonstrukcije još?

PROMENE U VLADI: Ko se boji rekonstrukcije još?

Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević


Ministri Dačić, Stefanović, Vulin, Ljajić, Antić i Šarčević mirno čekaju razgovore predsednika Aleksandra Vučiča i premijerke Ane Brnabić o promenama u vladi, dok ostali strepe od rekonstrukcije, piše “Blic”.

Inače, razgovori Vučića i Brnabićeve na temu kadrovskih promena u Vladi biće održani danas i sutra.

Prema “Blicu”, sigurno je da će ministar Goran Knežević iz ličnih razloga napustiti vladu, a i da se ministru kulture Vladanu Vukosavljeviću aktivno traži zamena. Prema tvrdnjama lista, predsednica skupštine Maja Gojković odavno je zainteresovana za to mesto, ali zbog turbulencija u parlamentu realnije je da je Vučić zadrži na tom mestu.

U prvi plan, saznaje “Blic”, izbio je direktor Muzeja savremene umetnosti Slobodan Nakarada, koji je učestvovao u kampanji za Beograd. List piše da se ministar sporta Vanja Udovičić “nije snašao u politici” i da su za njegovo mesto najrealnije opcije beogradski sekretar za sport Slavko Gak i bivši bokser Nenad Borovčanin, “koji se dobro kotira u vrhu SNS”.

Ministar finansija Dušan Vujović, navodi list, odranije želi da napusti javnu službu, a u poslednje vreme između njega i Vučića “postoji blago neslaganje u vezi sa povećanjem plata i penzija”. Prema “Blicu”, gradonačelnik Beograd Siniša Mali viđen je za mesto u Nemanjinoj 11, a mogućnosti su da zameni ili Kneževića ili Vujovića.

Otvaranje teme rekonstrukcije, piše list, podgrejalo je i stare sukobe između pojedinih članova ministarskog tima, a, kako se navodi, “premijerka je praktično poslala poruku vicepremijerki Zorani Mihajlović”.

“Blic” smatra da je teško očekivati da se Vučić u vladi sa “nekoliko proruskih kadrova (Dačić, Popović, Vulin), odrekne ministarke koja slovi za američkog čoveka, ali koja je pokazala da može da završi svaki zadatak”.

Ono što bi moglo da bude delom kompromisno, a delom iznuđeno rešenje je, prema “Blicu”, da se njen resor podeli na saobraćaj i infrastrukturu, pa bi se ona više bavila planiranjem i zakonima, a resor infrastrukture bi preuzeo Goran Vesić, gradski menadžer “koji je gurao mnoge projekte u Beogradu i snosi deo zasluga za uspešnu kampanju”.

Izvesno je, tvrdi “Blic”, da se kadar SPS Goran Trivan nije snašao na mestu ministra ekologije i da bi njegovo mesto moglo da bude predmet dogovora “da li ostaje na kvoti SPS ili će SNS preuzeti i tu fotelju”.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Dr Miggyy

    Ministarka Mihajlović do sada je napala maltene sve ministre, osim šefa SNS ΛV , da li on dobro, po njenom shvatanju, vodi politiku ili je u pitanju nešto drugo, ona to najbolje zna. Vreme je da malo odmori i to će, na njenu žalost, biti drugi poraz, nakon isterivanja iz ministarstva energetike, zbog energičnih napada na Bajatovića, a on dobro radi, sve mu poverene poslove, za mesečnu platu veću od 30 hiljada evra. Ipak verujem da neće doći do promene u Vladi, na osnovu ponašanja ΛV.

+ Ostavite komentar